top of page

BIJ MIJ KUN JE TERECHT VOOR VERSCHILLENDE PROFESSIONELE PEDICUREBEHANDELINGEN:

Pedicure Salon Marieke Oncologische voet

Oncologische voet

Patiënten die behandeld worden met chemotherapie of doelgerichte therapie kunnen last krijgen van een oncologische voet.

Een behandeling kan bestaan uit: het verwijderen van pathologisch eelt, het dunner frezen van verdikte nagels, het reguleren van ingegroeide nagels en het repareren van gespleten nagels. Een ontspannende voet- en onderbeenmassage is ook mogelijk. Er wordt een speciale massagetechniek toegepast zonder enige vorm van druk.

De klant krijgt bij mij de juiste begeleiding om de voeten in optimale conditie te houden.

Pedicure Salon Marieke Spastische voet.J

Spastische voet

Vaak ontstaat door spasticiteit een spitsvoetstand. Hierbij wordt de voet naar binnen gekanteld waardoor het een sterke varusstand aanneemt.

De behandeling van de spastische voet is erop gericht om het algemeen dagelijks leven te verbeteren. Hierbij is te denken aan het behandelen van ingegroeide teennagels, het weghalen van eelt en irritaties aan de voet.

Pedicure Salon Marieke Oudere voet.jpg

Oudere voeten

Na het veertigste levensjaar wordt de doorbloeding van de matrix minder. Daarmee vertraagt de nagelgroei en verandert ook de conditie van de nagel. Soms ontstaan er ribbels op de nagelplaat, de nagelplaat verkleurt (grijsgeel), de nagel kan verkalken door voedingsstoornis in de nagelwortel, maar het is ook mogelijk dat de nagel brokkelig en slecht van kwaliteit wordt door een slechte doorbloeding. 

Bovengenoemde kenmerken kunnen een verhoogd risico vormen op mycose(kalknagels) en bij verwaarlozing krijg je kans op ramshoornnagels.

Daarnaast verliezen banden, pezen en spieren hun elasticiteit waardoor de huid wordt droger en dunner.

Pedicure Salon Marieke Nagelreparatie

Nagelreparatie

De bekendste nagelaandoening is de schimmelnagel of de kalknagel.

Door bijvoorbeeld zwembad of saunabezoek komt de zogenaamde schimmelnagel steeds meer voor. Maar ook mensen die verkeerd schoeisel dragen of veel sporten kunnen een traumanagel ontwikkelen. 

Tegenwoordig is dit te behandelen met gel nagels. Deze techniek biedt jouw door middel van een soort gel die blijft hechten weer een fraai uiterlijk van je teennagel(s)! De nagel voelt natuurlijk aan. Om een totaalpakket te bieden op het gebied van voetverzorging bied ik deze vorm van verzorging ook aan. 

Pedicure Salon Marieke Nagelbeugelcorrectie

Nagelbeugelcorrectie

Een pijnlijke aangelegenheid is het ingroeien van een teennagel. Deze ontstaan vaak door het te kort afknippen van de nagel of het inscheuren daarvan. Omdat een nagel hierna weer aangroeit, groeit de punt van de nagel in de plooi van de huid. Dit veroorzaakt veel pijn. Om erger te voorkomen is het belangrijk om deze nagel tijdig door een pedicure te laten behandelen! Hiermee voorkom je dat een ingroeiende nagel echt gaat ingroeien en ontsteken. Wanneer je het zo ver laat komen is een behandeling door een arts het enige wat je er nog aan kunt laten doen.

Bij mij kun je terecht voor nagelregulatie. Nagelregulatie wil zeggen dat door middel van een “beugel” je nagel weer de normale groei gaat aannemen. Door middel van metaal of kunststof maak ik een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar de juiste vorm te corrigeren. Door de beugel wordt de nagel begeleid om weer normaal te groeien, ook zal ik je leren hoe je je nagels juist moet knippen.

Pedicure Salon Marieke Zomer.jpg

Nagels lakken

Voor een leuk kleurtje op de teennagels kun je ook bij mij terecht. Ik werk met het bekende merk LCN gellak. Je hebt keuze uit heel veel verschillende kleuren. Allereerst zal ik je voet volledig verzorgen, dan lak ik je nagels met de primer/bond waarna ik twee kleurlagen aanbreng en ik eindig met een sealer. Op deze manier blijft de gellak minimaal 3 weken zitten. 

bottom of page